Whos amung us

zaterdag 30 april 2011

Vakantie!

Lieve bloggers, ik ben een weekje met vakantie naar mijn nonkel en tante die in de Jura, Frankrijk wonen!

We gaan de Elzas ook enkele dagen bezoeken!


Maandag 9 mei ben ik weer terug! En hopelijk heb ik wat gemaakt om jullie te 'showen'!

Lots of love, Eline

vrijdag 29 april 2011

Gehaakt babymutske...

Mhmhh heerlijke geur... tenminste van 'verse' meiklokjes!!!
Meiklokjes uit een busje moet ik niet echt hebben.. maar deze versgeplukte van bij de Bobonne!! Mhm zalig!! We hadden ze zelfs meegenomen naar de caravan in Nederland!


Foto's gemaakt door manlief, mooi!

Ohh echt, ik begin te houden van haken.. echt wel! Dit heb ik tijdens het paasweekend gemaakt in Nederland... Het patroon vind je bij Karin aan de haak! Niet moeilijk en met een leuk resultaat!
Hier zien jullie mijn beginnend buikje ook is nekeer.. ;) 



Volgende week ben ik een weekje met verlof, en probeer ik een babydekentje te maken... we zullen zien wat er van komt en of het lukt! Ik ben benieuwd!! Dit is mijn voorbeeldje... Wauwww natuurlijk van Julija's Shop!


Lots of love, Eline

donderdag 21 april 2011

Mhm heerlijke aardbeien!


Mhm wat zijn ze lekker zoet de aarbeien.. Elke dag zou ik er wel kunnen eten! Bij de Carrefour zijn ze momenteel in "Paas"-afslag... 1,49 euro voor 1kg... en toen ik ze woog bleek ik bijna 1,1 kg te hebben gehad! Als kind aten we ze met lekkere kinnekessuiker! Das toch wel ni verboden zeker.. Er na 1 bordje afblijven das een ander paar mouwen! :)

Gisteren was het haaknamiddag bij 't Ateliesje! Heerlijk in de zon gehaakt! Op haar blog kan je enkele fototjes bekijken.. Ik kijk wel een beetje sip.. Misschien door de zon en het moeilijke haken! hihi...
Maar ik ben heel blij dat ik daar was, want nu kan ik Granny Squares maken en misschien ook aan een plaid beginnen!! Ann en Annelies heel erg bedankt voor de haakles!




(@ Tine, ik hoop je nog te zien met je dik buikje! Dat boeleke van u mag nog 3 weekjes blijven zitten! Dan kunnen we nog een paar keer samen naar de zwemles!)

Bij 50 volgers organiseer ik mijn eerste give-away!
Als ik dat nu al beloof, heb ik nog wat tijd om over na te denken! 

Lots of love, Eline

maandag 18 april 2011

Liebster-blog!!


Bedankt 't Ateliesje dat je me nomineerde voor de Liebster Blog!
Ik kende deze award nog niet echt, maar heel fijn dat ik hem van je kreeg!
Ik geef hem nu dus door aan:

http://bambiblauw.blogspot.com/

http://emysblogposts.blogspot.com/

http://hetmeisjeopdekast.blogspot.com/

en nog een knipoog-bemoediging voor mijn schoonbroer en schoonzus! Gellie zijt goed bezig!!

http://vaartdijk37.blogspot.com/

De regeltjes:

Als je de award aannneemt en door wilt geven, maak je een bericht met de afbeelding van "Liebster Blog" en neem je ook de instructies (die je nu leest dus) over.

Je maakt een verwijzing naar het blog van de persoon die je deze award heeft gegeven. Bedank hem/haar op zijn/haar blog voor deze award.

Geef vervolgens de award door aan 3 tot 5 van je favoriete (beginnende) blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs. Schrijf een berichtje op de uitgekozen blogs om te vertellen dat zij een award hebben ontvangen van jou.

Het is de bedoeling dat vooral beginnende bloggers en bloggers die nog niet zo erg bekend zijn met hun blog in het zonnetje worden gezet en hun verdiende aandacht krijgen. Blogs met veel volgers hebben de award niet nodig.


Lots of love, Eline

woensdag 6 april 2011

Brrrroowwniezzz!

Mhm echt iedereen kan je met het volgende recept verleiden.. ;)

Brownies à la Nigella Lawson, uit " Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?"


Recept:

Wat heb je nodig?
een ovenschotel van ongeveer 26 x 36 cm
bakpapier
375g zachte boter
375g fondant chocolade (bv. Callebaut om desserten te maken)
6 grote eieren
1 eetlepel vanille extract/een zakje vanillesuiker
500g fijne kristalsuiker
225g bloem
1 theelepel zout
(300g gehakte walnoten)

Werkwijze
Verwarm de oven op 180°
Bekleed de ovenschotel met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.

Laat de boter en de chocolade smelten. Klop in een kom de eieren met de suiker (en de vanille).
Meet in een andere kom de bloem af en meng er het zout door.
Laat het chocolademengsel wanneer het is gesmolten iets afkoelen voordat je het door het ei-suiker-mengsel klopt.
Klop er dan de noten en de bloem door tot je een glad beslag hebt en doe dat over in de beklede vorm.

Zet hem minstens 25 minuten in de oven. De zaak is gaar wanneer de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd maar in het midden nog steeds donker, zoet en compact is. Zelfs bij zo'n grote hoeveelheid moet je alert zijn en blijven controleren: het verschil tussen lekker kleffe brownies en droge brownies is maar een paar minuten. Denk eraan dat ze tijdens het afkoelen nog gaarder worden. "Oefening baart kunst!!"
Voor maximaal 48 stuks.

Smakelijk!!



Lots of love, Eline

zaterdag 2 april 2011

Luier!

Ik kan er niet aan doen, maar ook in mijn naaien begint er nu veel in het teken van ons groeiend boeleke te staan! Ik kan tegenwoordig ook geen gewoon rokske meer aan.. dus ja.. waarom zou ik da nog moeten maken. Of heeft er iemand van jullie nog een goed patroontje voor een zomers zwangerschapsrokje?!

Ik had gisteren, na lang zelf zoeken, een kei-goede link gekregen van ex-collega Kristin!
Herbruikbare luiers zijn al super voor het milieu, en als je ze dan nog eens zelf maakt, zijn ze ook goed voor de portefeuille!!
Ik ben dan flanel gaan kopen in Eurotex in Mechelen, aan -50%, en bovendien in toffe kleurtjes! 'S avonds had ik een heel fijne naai-avond met twee vriendinnen!
M. maakte een megamooie rok inclusief PASPEL, deze was niet af, maar hopelijk zien we hem snel verschijnen! En J. maakte een tof piramide-portefeuilleke van Eloleo!! ;) schattig! en het was de eerste keer dat ze achter zo'n machien zat!! Toppie, we zijn kei trots op je!

Ik maakte dus deze oranje luier. Helemaal zelf, helemaal niet moeilijk! Heb alleen nog geen babyke om het eens te laten passen! :p ik ben er heel blij mee, want vind het resultaat helemaal zoals op de fototjes op de site van Bibieke!


Lots of love, Eline