Whos amung us

woensdag 11 mei 2011

Prei-quiche


Mhmh dit is het lekkers waar we vanavond van gesmuld hebben.. Samen met een slaatje van witloof en tomaat met mosterd-vinaigrette.. Mjammie!! En bovendien krijgen we het nooit op, waardoor we de volgende dag nog een stuk mee kunnen nemen naar ons werk! :)

Ingrediënten:

- bladerdeegbodem
- 4 preistengels
- boter
- vloeiende bloem
- kaas
- melk
- spekjes
- peper
- zout

Recept:

- Bladerdeeg in je ovenschotel doen. Gaatjes prikken zodat hij niet opzwelt tijdens het voorbakken.
In de oven op 180° totdat hij er goudbruin uitziet.

- 4 preistengels, met wat peper en zout, stoven. Prei mag op einde niet meer nat zijn!

- Bechamelsaus maken: klont boter laten smelten, vloeiende bloem aan toevoegen tot wanneer dit losse 'brokjes' vormt, en beetje bij beetje melk toevoegen +- 2 à 3 dl (denk ik, ik doe het nl steeds op het gevoel). Voeg zout en peper toe!

- Voeg het volgende toe aan de gestoofde prei: bechamelsaus, spekjes, handvol geraspte kaas, evt. nog afkruiden... naar eigen smaak!

- Stort het geheel in het voorgebakte deeg, en zet dit nog een 20 min à klein half uurtje in de oven op 180°... Hou in de gaten dat het deeg niet aanbrand!

Te serveren met een fris slaatje!
Smakelijk!

Lots of love, Eline

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen