Whos amung us

maandag 8 augustus 2011

Wat doen we met zo'n weer?

Geroosterde paprika-tomatensoep maken! Bedankt Mme Zsazsa voor de inspiratie!

We zijn vorige zondag naar de zondagmarkt (logisch!?) in Heist-op-den-Berg geweest. Toffe markt met vanalles en nog wat... wij gingen voor vier nieuwe kippen, gezien er eentje dood is en eentje weggelopen/gevlogen is! Onze oude kip leek het nieuwe gezelschap nog niet helemaal te appreciëren, maar met dees weer kunnen ze ni anders dan toch samen in hun kot te gaan zitten!

Natuurlijk brachten we ook fruit en groenten mee! Dat prutske in mijnen buik moet nog drie weken goed kunnen groeien hé! En daarna mag het eindelijk 'verlost' worden...

Recept voor 4 personen

Ingrediënten
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, geperst
-1 grote rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
-2 blikken tomaatblokjes à 400 gram
-3 geroosterde, rode paprika's, schil verwijderd, grof gehakt
-500 ml groentebouillon (dan is ze wel erg dik, ik heb er nog een glas water bijgekapt)
-olijfolie
-yoghurt en koriander voor de garnering

Recept 
-Roerbak de ui in de olie tot hij zacht is.
-Voeg de knoflook en peper toe en roerbak 1 minuut.
-Voeg de tomaat en paprika toe en roer door elkaar. Ik rooster paprika's altijd zelf, gewoon in de oven tot het vel helemaal zwartgeblakerd is, dan in een  afgedekte kom zodat het vel er afstoomt en dan pellen.
-Voeg de bouillon toe en laat tien minuten pruttelen.
-Laat wat afkoelen en mix de soep fijn.
-Kruid met versgemalen peper en zout.
-Serveer gegarneerd met een schep yoghurt en wat gesnipperde koriander.

Lots of love, Eline

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen