Whos amung us

woensdag 6 april 2011

Brrrroowwniezzz!

Mhm echt iedereen kan je met het volgende recept verleiden.. ;)

Brownies à la Nigella Lawson, uit " Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?"


Recept:

Wat heb je nodig?
een ovenschotel van ongeveer 26 x 36 cm
bakpapier
375g zachte boter
375g fondant chocolade (bv. Callebaut om desserten te maken)
6 grote eieren
1 eetlepel vanille extract/een zakje vanillesuiker
500g fijne kristalsuiker
225g bloem
1 theelepel zout
(300g gehakte walnoten)

Werkwijze
Verwarm de oven op 180°
Bekleed de ovenschotel met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.

Laat de boter en de chocolade smelten. Klop in een kom de eieren met de suiker (en de vanille).
Meet in een andere kom de bloem af en meng er het zout door.
Laat het chocolademengsel wanneer het is gesmolten iets afkoelen voordat je het door het ei-suiker-mengsel klopt.
Klop er dan de noten en de bloem door tot je een glad beslag hebt en doe dat over in de beklede vorm.

Zet hem minstens 25 minuten in de oven. De zaak is gaar wanneer de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd maar in het midden nog steeds donker, zoet en compact is. Zelfs bij zo'n grote hoeveelheid moet je alert zijn en blijven controleren: het verschil tussen lekker kleffe brownies en droge brownies is maar een paar minuten. Denk eraan dat ze tijdens het afkoelen nog gaarder worden. "Oefening baart kunst!!"
Voor maximaal 48 stuks.

Smakelijk!!



Lots of love, Eline

1 opmerking:

  1. dat ziet er inderdaad heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekker uit! het water komt me al in de mond! :-)

    BeantwoordenVerwijderen