Whos amung us

dinsdag 17 januari 2012

Marmercake... mhm

Eindelijk begin ik wat tijd te vinden om ook nog andere dingen te doen dan... zorgen voor, huishoudelijke klusjes doen, feesten, ... niet dat ik dat niet graag doe hoor! Maar je begint je hobby's toch te missen op den duur.. :)

Bij deze wil ik jullie even het recept geven van een marmercake, het lukt keer op keer! Zeker het proberen waard! Het is specialer dan een gewoon cakeske, en toch zeker niet moeilijker!


Ingrediënten:
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem
- 250 gram boter
- 25 gram echte cacao

Mix de eieren en de suiker lang genoeg onder elkaar. Het moet een luchtige massa worden zonder suikerkorreltjes. Meng hieronder de gesmolten boter met een spatel. Nadien voeg je de bloem toe en roer je voorzichtig tot zich een homogene massa vormt. Roer niet langer dan nodig.
Voeg bij de helft van het mengsel 25 gram cacoapoeder toe.
Giet om beurten van het witte en het bruine mengsel in uw cakevorm, en roer er op het einde een beetje door met een lepel.

30 à 40 minuten op 170 graden.

Smakelijk!!

Lots of love, Eline

3 opmerkingen:

 1. keilekker! ma ik ben op dieet :) mijn goede voornemens eh :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb gisteren deze cake gebakken, wel met nesquick ipv echte cacao, maar hij is perfect gelukt. Helemaal niet droog, mooi 'gemarmerd', ... alleen de chocolade smaakt niet zo fel door (eigen schuld), maar hij is wel super lekker!
  http://bit.ly/xP31hp
  Thx voor't receptje!!!

  xxx

  Emy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat doet het water in mijn mond lopen. Precies iets om zaterdag eens lekker te bakken voor als zondag mijn zusje komt!

  BeantwoordenVerwijderen