Whos amung us

woensdag 15 december 2010

Zelf pizza maken!

Wat is er fijner dan zelf uw pizza te maken? Wat is er lekkerder dan zelfgemaakte pizza?
Bij deze weten jullie meteen dat ik nooit diepvriespizza koop, niet dat ik daar tegen ben... maar daar ligt zo weinig op hé!

Ingrediënten voor 3 pizza's (goed voor 4 personen):
- 4 tomaten
- 2 pakken MAIZENA PIZZAdeeg (hierin zitten 2 zakjes.. per pizza 1 zakje - volg de aanwijzingen en rol uit)
- een gele paprika
- een rode paprika
- champignons
- rucolasla
- zeevruchtjes of scampi's
- zestal sneden ham
- proscuitto/italiaanse ham
- 2 pakjes geraspte mozarella
- 1 pakje vaste mozarella
- blauwe kaas
- zure room
- 2 potjes tomatenconcentraat
- ev. ajuin
- look
- basilicum (kruiden)
- zout en peper
- ev. restjes...


Pizza 1:
Volg de aanwijzingen voor het deeg op het doosje en rol rond uit... Zet de oven aan op +-200 graden, hete lucht.
Bekleed het deeg met een mengsel van tomatenconcentraat en wat olijfolie. (niet te veel olijfolie - 1à 2 EL per potje concentraat)
Snijd de tomaten in smalle schijven en leg ze op het uitgestreken tomatenconcentraat.
Strooi ham in stukjes, paprikastukjes (helft van 1 rode en helft van 1 gele), champignons in schijfjes, look in kleine stukjes over.
Kruid met basilicum, zout en peper.
Bedek met geraspte mozarella en schijfjes mozarella.

Pizza 2:
Deeg: idem
Bekleed het deeg met een mengsel van tomatenconcentraat en wat olijfolie.
Snijd de tomaten in smalle schijven en leg ze op het uitgestreken tomatenconcentraat.
Strooi ham in stukjes, overige rode en gele paprikastukjes, champignons in schijfjes, look in kleine stukjes en zeevuchten/gepelde scampi's over.
Kruid met basilicum, zout en peper. Kruid de zeevruchten/scampi's ook voldoende!
Bedek met geraspte mozarella.

Pizza 3:
Deeg: idem
Bekleed het deeg met een mengsel van tomatenconcentraat en wat olijfolie. Strijk hier nadien zure room over.
Snijd de tomaten in smalle schijven en leg ze op het uitgestreken tomatenconcentraat.
Leg hierover de italiaanse ham in hele sneden en leg hier en daar wat stukjes blauwe kaas.
Kruid met look, basilicum, zout en peper.
Bedek met geraspte mozarella.

+- 20 minuten in de oven, ik doe er eerst 2 tegelijk en dan terwijl we al eten de derde...

Serveer er rucolasla bij (of gewone sla als je dat niet lust, maar ik vind het heerlijk!) en je kan niet wachten om ervan te proeven.

Lots of love, Eline

2 opmerkingen:

  1. Met zelfgemaakte pizzadeeg is het nog overheerlijker :). Dan kan je dit nog kruiden.
    Zeker met een broodmachine ongelooflijk makkelijk en LEKKER!! :)

    Groeten

    Jurgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Jurgen,

    Wat doe je dan allemaal in het deeg? Ik heb nl idd een broodmachine met pizzadeegstand...

    Groetjes, Eline

    BeantwoordenVerwijderen