Whos amung us

dinsdag 30 november 2010

Bretonse appeltaart

Ik had dit weekend een housewarming voor wat vrienden! Ik had wat simpele hapjes voorbereid, maar ook een lekker appeltaart gemaakt!


Recept Bretonse Appeltaart:

6 appelen
1 pakje bladerdeeg
100 gr boter
35 gr maiszetmeel
3 eieren
175 gr suiker
1 vanillestokje
snufje kaneel

1. Snijd de appels met de schil in blojes van 1 bij 1 cm.
2. Rol ondertussen het deeg uit en schik het mooi in een taartvorm van 22 cm doorsnede.
3. Vul de taartvorm met blokjes appel.
4. Meng vervolgens de gesmolten boter, het maiszetmeel, de eieren, de suiker en het binnenste van de vanillestok, beetje kaneel. Roer goed door om klonters te vermijden.
5. Giet dit mengsel op de taart en bak die gedurende 45 min in een oven van 180 graden Celsius.

Mhmh heerlijk!! Met een bolletje vanille-ijs kan het ook heel lekker zijn!

Er is weer een hele fijne blog bij: "Weekmenuten"
Succes verzekerd met al deze fijne kookagenda's!


Lots of love, Eline

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen